Actie voor gegijzelde inwoners uit Israël op de Varkensmarkt: 'Hoop op veilige terugkeer'

De ballonnen vertegenwoordige de hoop op een veilige terugkeer en hereniging met de families.
De ballonnen vertegenwoordige de hoop op een veilige terugkeer en hereniging met de families. © Rinus van Denderen
Amersfoort - Een gemengde groep van Israëlische, joodse en niet-joodse Amersfoorters heeft afgelopen zaterdag actie gevoerd op de Varkensmarkt. Dat meldt de Stad Amersfoort. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de gegijzelden uit Israël die door Hamas zijn ontvoerd.
Op de Varkensmarkt waren ‘de verlaten schoenen te zien’. "Met ‘de verlaten schoenen’ installatie vragen wij aan de Nederlandse politiek en iedereen in de vrije wereld om alles in het werk te stellen om de gegijzelden vrij te krijgen uit deze nachtmerrie”, schrijft initiatiefnemer Nelleke Visscher in een persbericht.
"De schoenen staan symbool voor alles wat de gegijzelden bij hun ontvoering thuis hebben moeten achterlaten. De ballonnen vertegenwoordigen voor ons de hoop op hun veilige terugkeer en hereniging met hun families."
Meer dan een maand geleden hebben Hamas en Islamitische Jihad 224 burgers uit Israël ontvoerd naar de Gazastrook. Onder hen dertig kinderen die variëren in leeftijd van acht maanden tot achttien jaar. Sommigen van hen zijn helemaal alleen overgebleven, nadat de rest van het gezin op 7 oktober is vermoord.
Eerdere solidariteitsinstallaties waren te zien in onder meer Londen, Amsterdam, Groningen en Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.