Drie aanhoudingen en zestien in beslag genomen voertuigen na grote controle op de Isselt

© Politie
Amersfoort - De gemeente Amersfoort heeft gisteren in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit een grote controle uitgevoerd op bedrijventerrein De Isselt. Dat laat de gemeente weten in een persbericht. Daarbij werden drie personen aangehouden, zestien voertuigen in beslag genomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven.
De controle werd uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de politie, douane, Belastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en uitkeringsinstantie UWV. In totaal zijn vijf bedrijven gecontroleerd. Hierbij is onder andere illegale bewoning geconstateerd, zijn er meerdere processen-verbaal aangezegd voor het overtreden van de milieuwetgeving en is er een onderzoek gestart naar uitkeringsfraude.
De politie heeft ter plekke drie personen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en rijden met ingevorderd rijbewijs. Daarnaast heeft de politie een illegaal voertuig in beslaggenomen en een voertuig buitengebruik gesteld. Ook zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor forse verkeersovertredingen.

Zware criminaliteit aanpakken

Door de Belastingdienst werd er in totaal 885.000 euro aan schulden gesignaleerd. Hiervan is 64.000 euro direct geïnd, is er op vijftien voertuigen beslag gelegd en zijn negen voertuigen door de Belastingdienst afgesleept.
Het doel van deze grote controles is volgens de gemeente om het ondermijnende karakter van zware criminaliteit aan te pakken, zoals drugshandel, wapenbezit, uitkerings- en belastingfraude of een inkomen uit criminele activiteiten. Meldingen uit de buurt en een brede samenwerking tussen politie, gemeente en andere veiligheidsorganisaties zorgen voor snellere en betere acties bij signalen van ondermijnende criminaliteit.
Dit voorjaar bleek dat de gemeenteraad extra geld wil uittrekken voor de aanpak van ondermijning in de stad. De Amersfoortse Rekenkamer oordeelde begin dit jaar dat het gemeentebestuur onvoldoende zicht heeft op de toenemende invloed van de onderwereld op de rest van de samenleving.
In oktober vorig jaar werd op de Isselt aan de Zwaaikom een amfetaminelab aangetroffen. Volgens het Openbaar Ministerie stond het lab qua omvang en professionaliteit in de top 3 van drugslabs die de afgelopen tijd in Nederland zijn ontdekt. Er zou maandelijks voor 750.000 euro aan synthetische drugs zijn geproduceerd.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.