Quick wint licentiezaak en kan alsnog hoofdklasse honkbal in: 'Slechts een week om selectie samen te stellen'

© Pixabay
Amersfoort - De honkballers van Quick Amersfoort zijn komend seizoen, zo goed als zeker, toch in de hoofdklasse te zien. Vorige maand trok de KNBSB nog de licentie van de Amersfoortse vereniging in. Quick ging in beroep en RTV Utrecht meldt dat de club deze week te horen heeft gekregen dat ze deze zaak hebben gewonnen. "Maar nu hebben we slechts een week de tijd voordat de overschrijvingstermijn van spelers sluit."
"We zijn blij en niet blij", vertelt secretaris Mimy Sluiter. "We zijn er heel gelukkig mee dat we gelijk hebben kregen van de geschillencommissie van de KNBSB." Dat ging onder andere over de draagkracht en reserves van de club. "Het bondsbestuur heeft de eerdere intrekking van onze licentie ongedaan gemaakt, we zijn heel blij voor de sport dat het is gelukt."
De KNBSB heeft Quick Amersfoort als een van de negen Hoofdklasse clubs getoetst op nieuwe reglementen. "Dan moet je opeens, afhankelijk van je balans en begroting ca € 50.000,- op de rekening hebben, als “reserve”, zelfs met een sluitende begroting voor komend jaar. Wij vragen ons oprecht af welke club dat heeft."
We moeten nu heel hard ons best doen om de selectie samen te stellen
Mimy Sluiter
"Dit had nooit mogen gebeuren, maar we hebben geen excuses van de bond gehad", vertelt de teleurgestelde secretaris. Ze vertelt dat ze met veel vertrouwen het beroep ingingen. "Aan staf en selectie konden we ons vertrouwen maar deels overbrengen. Zij willen hoofdklasse spelen. Het liefste bij Quick, maar als dat niet kan, dan wilden ze dit ergens anders doen."

Een week om de selectie samen te stellen

Maar er wacht nog wel een flinke opdracht die binnen een week moet worden volbracht. "Het heeft heel lang geduurd, we hebben weken moeten wachten. Nu zitten we heel dicht tegen de deadline van de overschrijvingstermijn aan." Die is op 15 november. "Omdat het zolang duurde zijn een aantal spelers al naar een andere club gegaan."
Sluiter vindt dat Quick slachtoffer is van de omstandigheden. "De timing van de toetsing van de bond, het intrekken van de licentie, en vervolgens weer het teruggeven van de licentie kon niet slechter. We moeten nu heel hard ons best doen om de selectie samen te stellen. Wij hopen dat coach Elton Koeiman en Eugene Arindell blijven, maar dan moet er natuurlijk een volwaardige selectie zijn."
"We willen allemaal dat het gaat lukken. Ieder seizoen is het in de honkballerij een stoelendans qua spelers en daarin hebben wij op dit moment een achterstand", vertelt Sluiter. "We hopen dat het weer in orde komt, we werken er, met alle betrokkenen hard aan. 'The bad guys never win'", zegt Sluiter. "We gaan voor een goede selectie met talentvolle honkballers die een volwaardige bijdrage leveren aan de hoofdklasse."
Tot slot roept Sluiter de honkballers uit de regio op. "Alle enthousiaste honkballers mogen zich bij ons melden."
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.