Luister gespreksavond over het referendum parkeerbeleid terug

© Ewerdt Heideman ism Smulders AV
Amersfoort - Luister hieronder de hele gespreksavond over het aanstaande referendum over het parkeerbeleid terug. Nieuwsplein33 hield op 8 november in het Eemhuis deze avond in aanwezigheid van tientallen gasten. Gastspreker is Onno van der Veen van Ideate, hij heeft ervaring met het adviseren bij complexe problemen. Zijn adviesbureau Ideate werkt daarbij veel met een ontwerpende aanpak, waarvan de exacte uitkomst op voorhand niet vaststaat.
Wethouders Tyas Bijlholt en Micheline Paffen waren aanwezig en waren belangrijk onderdeel in het gesprek. Ook initiatiefnemers van het referendum en raadsleden komen aan het woord en natuurlijk inwoners van Amersfoort die hun zorgen en vragen delen.
Op 22 november mogen Amersfoorters zich via een raadgevend referendum uitspreken over het parkeerbeleid. Een onderwerp dat veel losmaakt. In de kern gaat het om een plan om in de hele stad vergunningparkeren in te voeren. De een ziet het als het pesten van de automobilist, de ander als een goede manier om de stad groener te maken.
Nieuwsplein33 organiseerde op woensdag 8 november een gespreksavond over dit onderwerp. In het Eemhuis werd deze avond stilgestaan bij de vraag wat Amersfoort wil bereiken door het gefaseerd invoeren van vergunningparkeren in de hele stad. En welke bezwaren daar aan kleven. Met een gedragsdeskundige werd stilgestaan bij de vraag hoe lastig het is om anders met bezit en gebruik van de auto om te gaan.
De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met bibliotheek Eemland, De Stad Amersfoort, De Stadsbron en RTV Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.