Achterstand huisvesting statushouders in Leusden, verscherpt toezicht aangekondigd

Het Huis van Leusden
Het Huis van Leusden © Nieuwsplein33
Leusden - In Leusden is een flinke achterstand ontstaan op het gebied van huisvesting van statushouders. De Leusder Krant meldt dat de provincie Utrecht bezorgd is en daarom verscherpt toezicht aankondigt.
Begin oktober maakte het college van burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief al duidelijk dat het tegen moeilijkheden aanloopt om de wettelijke verplichtingen op dit gebied na te komen. Leusden had tot de zomer 37 vergunninghouders moeten huisvesten. Inclusief een achterstand van vorig jaar ging het in totaal om 38 statushouders. Daarvan konden er uiteindelijk 25 succesvol aan een woning geholpen worden. Daarmee realiseerde Leusden echter niet meer dan 66% van de opgave.
Gedeputeerde Rob van Muilekom kondigt in een brief verscherpt provinciaal toezicht aan. "Dit betekent dat wij uw gemeente gaan monitoren en dat wij in het najaar een ambtelijk toezichtgesprek met u inplannen’’, aldus Van Muilekom. Uiteindelijk kan de provincie zover gaan dat het de uitvoering van de taken op dit gebied zelf gaat doen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.