De weekendbijlage: waarom zo weinig mensen de Voedselbank weten te vinden

Cieka Galenkamp coördinator van Voedselbank Amersfoort
Cieka Galenkamp coördinator van Voedselbank Amersfoort © Amersfoort
Amersfoort/Leusden - Iedere twee weken vind je hier op zondag een greep uit de onderwerpen die op zaterdag voorbij kwamen in het programma Actueel op Golfbreker Radio. Gepresenteerd door Erik van Venetië en Roelof Meijer. In deze aflevering een antwoord op de vraag waarom er zoveel armoede is maar waarom zo weinig mensen gebruik maken van de Voedselbank.
Op je gezondheid: hoe komt het dat er steeds meer schurft voorkomt bij mensen? Dokter Lian van Hardinksveldt vertelt wat schurft precies is, hoe je eraan kunt komen en vooral hoe je er afkomt. Luister hier naar het gesprek.
Waarom gebruiken zo weinig mensen de Voedselbank? Is er echt zo weinig armoede in Amersfoort? Cieka Galenkamp maakt zich zorgen en doet een oproep. Een goede baan en toch geldzorgen? Weg met het idee dat weinig geld voor boodschappen alleen geldt voor een beperkte groep mensen. Wie komen voor hulp in aanmerking?
Samen Lopen, Aat van der Harst loopt met een gast van Elisabeth Groen naar de binnenstad van Amersfoort, wat ontdekt hij? Luister hier terug.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.