Leusden is lastig bereikbaar door werkzaamheden op meerdere locaties

Werkzaamheden aan de Hamersveldseweg.
Werkzaamheden aan de Hamersveldseweg. © Daan Bleuel / Leusder Krant
Leusden - Het wordt de Leusdense weggebruiker de komende tijd niet makkelijk gemaakt, schrijft de Leusder Krant. Dat komt omdat er veel werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden.
Minst ingrijpend is de afsluiting van de Laapeerseweg. In verband met asfalteringswerkzaamheden zal vooral doorgaand verkeer er hinder van ondervinden. Het uitvoeringswerk vindt over een lengte van een paar honderd meter plaats links van de kruising met de Langesteeg. Op donderdag 2 en vrijdag 3 november gaat de schop in de grond.
De bereikbaarheid richting Amersfoort en Leusden wordt verder flink beïnvloed door werkzaamheden die de gemeente Amersfoort sinds begin deze week uitvoert op de kruising Ringweg Randenbroek - Heiligenbergerweg. Die kruising is tot en met volgende week dinsdag (7 november) afgesloten.
Snelverkeer wordt respectievelijk via de Arnhemseweg of via Groene Zoom, Randweg, A28 naar de Keistad omgeleid. Voor fietsers zou de kruising geen onneembaar obstakel moeten zijn, maar ze worden ter plekke wel omgeleid. Ook de busverbinding van en naar Amersfoort over de Heiligenbergerweg is noodgedwongen aangepast.

Hessenweg

In verband met de bouw van een nieuwe brug over de Barneveldse Beek is de Hessenweg tussen Stoutenburg en bedrijventerrein De Wieken al een tijdje afgesloten voor doorgaand snelverkeer. Voor voetgangers en fietsers is een tijdelijke voorziening getroffen.
Weggebruikers van de Hamersveldseweg ondervinden momenteel forse hinder in het centrum van Leusden. Weghelften zijn afgesloten en op sommige tracés is één richtingverkeer ingesteld. Eén ander heeft te maken met de aanleg van een nieuwe elektriciteitskabel.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.