Campagne rondom het nieuwe parkeerbeleid nu echt begonnen: 'We zijn los'

Campagnemateriaal referendum parkeerbeleid
Campagnemateriaal referendum parkeerbeleid © Nieuwsplein33
Amersfoort - Bij diverse ondernemers in Amersfoort hangt sinds een paar dagen een poster achter het raam, gericht tegen het nieuwe parkeerbeleid. Ze zijn verspreid door de fractie van DENK Amersfoort. Het antwoord van voorstanders zoals de gemeente en de Fietsersbond liet niet lang op zich wachten. De campagne lijkt daarmee echt te zijn begonnen.
Er zijn nog maar drie weken te gaan tot het referendum. Op 22 november mag de stad zich uitspreken over de vraag of het nieuwe parkeerbeleid een goed idee is voor de stad. De oproep om te komen stemmen is deze week per post bezorgd bij alle kiesgerechtigde inwoners.
Het valt samen met een zichtbare campagne van zowel voor- als tegenstanders. Zo heeft DENK-voorman Tahsin Bülbül een ronde gemaakt langs diverse ondernemers in de stad. "Zij zien hun klanten straks wegblijven als het overal betaald parkeren wordt". Bij menig ondernemer, zoals op het Euterpeplein, hangt daarom een poster achter het raam.
(Artikel gaat verder onder de post).
De gemeente verspreidt sinds gisteren ook campagnemateriaal. Op de posters en flyers staan behalve de gemeente ook de Fietsersbond en reizigersorganisatie Rover. Maar ook wethouder Tyas Bijlholt die over het parkeerbeleid gaat voert persoonlijk campagne. "Over drie weken zijn de verkiezingen en kunnen inwoners ja of nee aankruisen bij het raadgevend referendum. Tot die tijd voeren we campagne om te vertellen dat het écht anders kan, zonder dat je mensen verbiedt auto’s te bezitten.”
(Artikel gaat verder onder de Instagram post).
Op www.amersfoort.nl/referendumparkeren is informatie over het parkeerbeleid en de campagne te vinden. Alle berichtgeving van Nieuwsplein33 over het referendum vind je hier.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.