Barneveld gaat samenwerking met Amersfoort afschalen

Knooppunt Hoevelaken
Knooppunt Hoevelaken © RTV Utrecht
Amersfoort - De gemeente Barneveld wil de samenwerking met de gemeente Amersfoort afschalen. Dat meldt De Stad Amersfoort. Voortaan wordt er alleen nog samen opgetrokken als het gaat om verkeer en vervoer, wat van belang is voor de aanpak van knooppunt Hoevelaken.
Barneveld maakt deel uit van de Regio Foodvalley en werkt daar op allerlei terreinen samen met zeven andere gemeenten. Tot voor kort was Barneveld tegelijk actief in de samenwerkende regio Amersfoort, op dossiers als woningbouw, economische zaken en verkeer en vervoer. De regio Amersfoort wordt gevormd door de Keistad, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg.
De Regio Amersfoort is zeer betrokken bij de lobby voor de verbetering van de A1-corridor (zowel op de weg als het spoor) en de aanpak van knooppunt A1/A30. Voor andere gemeentegrens-overstijgende zaken maakt Barneveld voortaan alleen nog maar bindende afspraken binnen de Regio Foodvalley. Wel wil Barneveld meepraten wanneer ‘verkeer’ ook andere dossiers raakt, bijvoorbeeld woningbouw.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.