Derde plek voor Alinda Dersjant uit Amersfoort bij World Solar Challenge: 'Met grote inzet bereikt'

Het Brunel Solar Team bij de finish van de Bridgestone World Solar Challenge 2023.
Het Brunel Solar Team bij de finish van de Bridgestone World Solar Challenge 2023. © Hans-Peter van Velthoven
Amersfoort - Alinda Dersjant uit Amersfoort heeft samen met haar Brunel Solar Team een derde plek behaald tijdens het Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De Delftse studenten hebben iets meer dan vier dagen gedaan over de ruim 3000 kilometer lange route.
Met lichte teleurstelling, maar met voornamelijk veel trots over de geleverde prestatie, kwamen Alinda en haar teamgenoten donderdagmiddag over de finish in Adelaide. “Natuurlijk hadden we op meer gehoopt. We hebben er keihard voor gevochten en een perfecte race gereden", aldus teamleider Lennart Hessels.
Het Innoptus Solar Team uit België wist voor de tweede keer op rij de wereldtitel te veroveren. Zij finishte zestien minuten eerder dan het Solar Team Twente, dat als tweede over de eindstreep kwam. Het Brunel Solar Team volgde nog geen twee uur na de Twentenaren. “Twentenaren en Belgen hebben zeer goede auto's gecreëerd; hun prestaties zijn bewonderenswaardig”, stelt technisch manager Alinda Dersjant.
Wereldtop
De nummers 2 en 3 bewijzen dat Nederland een serieuze speler is in de wereld van de zonneauto-technologie. Studenten van de Nederlandse behoren hiermee tot de wereldtop als het gaat om innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit.
De Bridgestone World Solar Challenge staat bekend als het wereldkampioenschap zonneracen en vindt elke twee jaar plaats in Australië. Studententeams van over de hele wereld strijden met zelfgebouwde zonneauto's om als eerste over de finish te komen. Dit jaar deden dertig auto’s mee. De route is ruim 3000 kilometer, van Darwin naar Adelaide, dwars door de outback.
Het doel van de race is om de ontwikkeling van zonne-energietechnologie en duurzame mobiliteit te bevorderen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.