Voorlopig geen appartementen aan de Van Asch van Wijckstraat: 'Lange en dure investering'

De eigenaar van dit pand aan de Van Asch van Wijckstraat kampt al jaren met leegstand.
De eigenaar van dit pand aan de Van Asch van Wijckstraat kampt al jaren met leegstand. © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - De appartementen die zouden worden gerealiseerd aan de Van Asch van Wijckstraat in Amersfoort komen er vooralsnog niet. De projectontwikkelaar reageert bij RTV Utrecht. Hij heeft de gemeente laten weten dat de aandeelhouders vrezen dat het plan op dit moment niet rendabel genoeg is.
"De markt is 180 graden gedraaid", laat Guido Weghorst van projectontwikkelaar Veldboom weten. "Ik kan me goed voorstellen dat investeerders terughoudender zijn. Het is een lange en dure investering."
Op de hoek van de Van Asch van Wijckstraat en de Stadsring zouden 49 appartementen gebouwd worden. Van die woningen zouden er 21 voor de sociale huur bestemd zijn, 12 voor de middenhuur en 26 voor de vrije sector.
Dat plan is nu voor een jaar stopgezet. In maart 2023 werd nog besloten dat het kantoorpand moest worden getransformeerd tot woningen om de leegstand tegen te gaan.
Projectontwikkelaar en pandeigenaar Veldboom wilde op de centraal gelegen plek een andere uitstraling aan het gebouw geven. Op de begane grond werd gedacht aan commerciële activiteiten, met op de verdiepingen daarboven appartementen. Die plannen gaan in ieder geval voor een jaar de ijskast in. Wel wil Veldboom de plannen voor minimaal een jaar aanhouden. "Het is zonde om de plannen weg te gooien", voegt de pandbeheerder eraan toe.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.