Kantoor aan de Plotterweg maakt plaats voor 215 woningen

Een impressie van de nieuwbouw aan de Plotterweg 26-28.
Een impressie van de nieuwbouw aan de Plotterweg 26-28. © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Aan de Plotterweg komen volgens De Stad Amersfoort 215 woningen in allerlei prijsklassen. De gemeenteraad lijkt in grote lijnen in te stemmen met plannen daarvoor van een projectontwikkelaar. Op deze plek staan nu nog kantoorgebouwen waar vluchtelingen en asielzoekers worden opgevangen.
De meeste raadsleden zijn erg enthousiast over dit project en over De Hoef-West als geheel. Het voormalige bedrijventerrein wordt deels tot een woonwijk omgebouwd; tot dusverre meestal door kantoren om te bouwen, maar nu dus ook door sloop en nieuwbouw. Uiteindelijk komen er in het Hoefkwartier 3500 tot 4000 woningen.
De Plotterweg 26-28 zal vooral een plek worden voor studenten, starters op de woningmarkt en kleine gezinnen. Na langdurige leegstand werden de kantoorpanden in gebruik genomen voor opvang van asielzoekers en vluchtelingen. In 2022 werden er mensen uit Oekraïne opgevangen, en sinds juli dit jaar wonen er vluchtelingen uit allerlei landen. Ze zouden er eind oktober vertrekken, maar deze datum is doorgeschoven naar 1 maart 2024.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.