Ook dit jaar een energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

© Pixabay
Amersfoort - Voor Amersfoorters met een laag inkomen is er ook dit jaar een energietoeslag van 1300 euro. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Half november wordt de toeslag automatisch uitbetaald aan inwoners met een bijstandsuitkering.
Gemeenten krijgen van het Rijk budget om mensen te helpen met het betalen van de gestegen energiekosten. Inwoners die de afgelopen maanden reeds een voorschot kregen op de energietoeslag ontvangen dan het resterende bedrag. Dit geldt ook voor inwoners die in 2022 de energietoeslag kregen en na toetsing door de gemeente blijken te voldoen aan de huidige voorwaarden. Zij ontvangen hierover een e-mail.
Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder Werk, inkomen en armoedebeleid: “Iedereen heeft te maken met de stijgende prijzen van energie, voedsel en andere zaken. Maar voor huishoudens die het financieel al zwaar hadden is dit extra stressvol en onzeker. Zuinig omgaan met energie of besparen op uitgaven, is dan vaak niet genoeg."
Uit cijfers van de gemeente blijkt dat vorig jaar 8600 Amersfoortse huishoudens de energietoeslag ontvingen. Studenten krijgen geen energietoeslag, maar een eenmalige tegemoetkoming van 400 euro via DUO. Dit geldt voor studenten met een uitwonende basisbeurs en een aanvullende beurs. Vanaf medio november tot en met 30 juni 2024 kunnen inwoners een nieuwe aanvraag doen.
Meer informatie over de voorwaarden voor toekenning van de energietoeslag en de wijze van aanvragen wordt bekend gemaakt via www.amersfoort.nl/energietoeslag.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.