Midden in de nacht in de rij voor het nieuwe album van The Rolling Stones

© Plato Utrecht
Amersfoort - Fans van The Rolling Stones stonden afgelopen nacht bij platenzaak Plato Utrecht en Velvet in Amersfoort te trappelen om het nieuwe album Hackney Diamonds kopen, schrijft RTV Utrecht. De winkels openden speciaal voor de lancering van het album. Het is het eerste studioalbum van de Britse band in achttien jaar.
"Uitstekend. Drukker dan verwacht en heel gezellig", zegt Plato-eigenaar Jeroen Vedder over de opkomst afgelopen nacht. Zo'n zeventig fans kwamen naar de Utrechtse muziekzaak aan de Voorstraat. "Voor dat tijdstip, en de gemiddelde leeftijd, is dat best goed."
Tot 00.00 uur luisterden de fans naar het nieuwe album, daarna begon de officiële verkoop. Hoeveel platen er uiteindelijk over de toonbank gingen? "In ieder geval één per persoon, maar veel aanwezigen kochten zowel de LP als de CD of verschillend gekleurde edities van de LP."

Speciale actie

Speciaal voor de release van het nieuwe album van The Rolling Stones zijn afgelopen nacht zeker dertig Nederlandse platenzaken opengegaan, ook bij Velvet in Amersfoort. Hackney Diamonds is het eerste studioalbum van de Stones sinds 2005. "Eindelijk weer eens een écht Stones album", volgens Vedder. "Goede liedjes en een lekker stevige productie."
Op de plaat staan twaalf nummers waarvan eerder al de liedjes Angry en Sweet Sounds of Heaven verschenen. Op de laatste doen ook Lady Gaga en Stevie Wonder mee. Op het album zijn er tevens gastbijdrages van Elton John en Paul McCartney.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.