Twee extra bijeenkomsten over Tabaksteeg-Zuid na grote belangstelling inwoners

Tabaksteeg-Zuid, gezien vanaf de Arnhemseweg.
Tabaksteeg-Zuid, gezien vanaf de Arnhemseweg. © Daan Bleuel / Leusder Krant
Leusden - De gemeente Leusden organiseert twee extra informatiebijeenkomsten over de nieuwbouwplannen in Tabaksteeg-Zuid. De eerste avond werd druk bezocht en meerdere suggesties passeerden de revue. De twee extra avonden moeten inwoners de ruimte geven nog meer ideeën te delen.
De eerste bijeenkomst was in september. Inwoners kwamen hier massaal op af. Allemaal hadden ze ideeën, suggesties en opmerkingen voor de nieuw te bouwen wijk. Die ideeën en opmerkingen worden bekeken en zo nodig meegenomen in de vervolgplannen van de gemeente. De extra avonden zijn 25 oktober en 1 november.

Ruim 700 woningen

De gemeente is van plan om de jongste woonwijk van Leusden flink uit te breiden. De bedoeling is om ongeveer 760 woningen te bouwen in verschillende prijsklassen. Het gaat om zowel koop- als sociale huurwoningen.
Het gebied waar de gemeente wil bouwen grenst aan het Zuiden van de Tabaksteeg en is omgeven door de Hamersveldsweg, Leusbroekersweg en Arnhemseweg.
Concrete plannen voor de nieuwbouw liggen er nu nog niet. Toch hebben veel inwoners wel een idee bij hoe het er uit moet gaan zien. De twee extra avonden moeten al die ideeën verder in kaart gaan brengen.

Stedenbouwkundige schuift aan

Op 25 oktober zal stedenbouwkundige Serge Vonk uitleggen welke dilemma’s er spelen rondom de inrichting. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 23 oktober op de website van de gemeente. Een week later is een tweede inloopavond. Daarvoor is geen aanmelding verplicht.
De gemeenteraad praat op 16 november over de uitkomsten van de informatieavonden. Ook daar praat de stedenbouwkundige over de dilemma's.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.