Serie Oogappels 'uit Amersfoort' wint Televizier-Ring

Oogappels wint belangrijke prijs, ook het meest recente seizoen 5 is bijna geheel in de Keistad opgenomen.
Oogappels wint belangrijke prijs, ook het meest recente seizoen 5 is bijna geheel in de Keistad opgenomen. © Mark de Blok
Amersfoort - De Televizier-Ring 2023 is gewonnen door de televisieserie Oogappels van BNNVARA. Vrijwel alle opnames van het populaire drama werden gemaakt op locaties in Amersfoort, zo schrijft RTV Utrecht vandaag. Onder andere Armen de Poth, de bosvijver in Birkhoven en het Lieve Vrouwekerkhof zijn bekende plekken die te zien zijn.
Oogappels kreeg met 39 procent de meeste stemmen, De andere genomineerden waren de datingshow B&B Vol Liefde (RTL4) en talkshow De Oranjezomer(SBS6). De prijs werd uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré door de Amersfoortse atlete Femke Bol.
Oogappels draait om vier gezinnen die worstelen met de opvoeding van hun puberkinderen. Bijna alle scènes uit de dramaserie zijn opgenomen in Amersfoort. In de stad kunnen fans een wandelroute lopen langs de opnamelocaties, zoals Zandfoort aan de Eem en het Corderius College. Het vijfde seizoen van het programma wordt momenteel uitgezonden, het zesde seizoen is in de maak.
Er werden in Amsterdam gisteren nog wel meer prijzen uitgereikt. Zo won Hélène Hendriks de Televizier-Ring Presentator en Noa Vahle kreeg de Televizier-Ring Talent. Andere winnaars waren Bertrie Wierenga (Acteur), Steven & Jamie Kazàn - Road to Vegas (Jeugd), het afscheidsconcert van Rob de Nijs (Impact) en de YouTube-serie Politie 24/7 (Online-Videoserie).
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.