Huiseigenaren kunnen geld en hulp krijgen van gemeente bij isoleren koopwoning

© Pixabay
Amersfoort - Bij het invallen van de herfst start er een isolatieoffensief om meer Amersfoortse koopwoningen sneller te isoleren. Vanaf november kunnen woningeigenaren die voldoen aan de voorwaarden zich inschrijven. Bij toekenning van de subsidie kan men dan rekenen op subsidie en ondersteuning bij het regelen van woningisolatie. Tot en met 2024 ligt hier 3 miljoen euro voor klaar.
Eigenaren met een grondgebonden woning en een inkomen tot 150 procent van het bijstandsniveau en een slecht geïsoleerde woning met een WOZ-waarde van 441.000 euro of lager, worden volledig ontzorgd. De gemeente regelt in zo'n geval een isolatiebedrijf dat maximaal twee isolatiemaatregelen uitvoert. De gemeente betaald de klus, zodat de inwoner er geen omkijken naar heeft.

Appartementen later aan bod

Huiseigenaren met een inkomen boven 150 % van het bijstandsniveau en een slecht geïsoleerde woning met een WOZ-waarde onder 441.000 euro kunnen 1.000 euro isolatiesubsidie ontvangen en een gratis advies op maat van een isolatiedeskundige. Voor huurders zijn de woningcorporaties aan zet. De gemeente helpt hen met kleine energiebesparende maatregelen. De isolatiesubsidie is nog niet bedoeld voor eigenaren van appartementen. Hier wordt nog een ondersteuningsaanpak voor ontwikkeld.
Astrid Janssen, wethouder Energietransitie: “Met de stijgende energieprijzen is een verwarmde woning in de winter niet meer vanzelfsprekend. Ook moeten we duurzaam en spaarzaam omgaan met energiegebruik om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom is isoleren belangrijk. Met het isolatieoffensief wordt isoleren betaalbaarder, makkelijker en sneller voor Amersfoortse woningeigenaren”.
Huiseigenaren die energietoeslag ontvangen, krijgen een brief. Inwoners met interesse kunnen zich alvast melden op www.amersfoort.nl/isolatie
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.