Caravan, camper of aanhanger parkeren in vergunningsgebied niet meer gratis

© RTV Utrecht
Amersfoort - Een camper, aanhanger of caravan parkeren in een straat waar alleen met een vergunning geparkeerd mag worden gaat geld kosten. Het stadsbestuur van Amersfoort stelt aan de gemeenteraad voor om hier per keer 9,10 euro voor te gaan rekenen. Tot nu toe mocht deze voertuigen de eerste drie keer gratis in deze gebieden geparkeerd worden.
De registratie van de eerste drie keer gratis parkeren blijkt 'erg moeilijk', aldus het college van B en W. Daardoor is het lastig om de huidige regel te handhaven. Ook blijkt dat het verstrekken van deze vergunningen nu onder de kostprijs gebeurd. Het kost de gemeente dus geld om de registratie nu goed te laten verlopen.
Om dit makkelijker te maken wil het college het tarief 9,10 euro gaan maken voor elke keer dat iemand in een parkeervergunningsgebied een camper, caravan of aanhager parkeert. De duur van het parkeren blijft op maximaal drie dagen staan.
De gemeente hoopt hiermee dat over drie jaar de kosten van het verstrekken van deze vergunningen dekkend zullen zijn. Dit voorstel is vandaag naar de gemeenteraad gestuurd en deze zal er binnenkort een besluit over nemen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.