Trotse leden van atletiekvereniging Altis huldigen Femke Bol

Femke Bol en leden van Altis
Femke Bol en leden van Altis © Nieuwsplein33
Amersfoort - Onder het toeziend oog van honderden atletiekliefhebbers is wereldkampioene Femke Bol in haar geboorteplaats Amersfoort gehuldigd. Dit gebeurde bij atletiekvereniging Altis. De plek waar de 23-jarige atlete haar eerste meters op de 400 meter horden aflegde. Morgen de sfeervideo van Nieuwsplein33, nu alvast het verslag in tekst van RTV Utrecht.
Ruim een maand geleden wist Bol bij het WK atletiek in Hongarije te imponeren. Ze won goud op de 400 meter horden en op de 4 x 400 meter estafette. "We zijn heel trots", spreekt voorzitter Gert Koudijs van Altis bij de huldiging. "Twee keer wereldkampioen worden is een prachtige prestatie. En dan ook de manier waarop. Ze is echt een voorbeeld voor alle jeugd hier."
Dat hoopt burgemeester Bolsius ook. Dat er allemaal jonge talentvolle atleten aanwezig zijn doet hem dan ook deugd. "De nieuwe Femke's staan al klaar", zei Bolsius tegen de menigte.
Onder de vele sportliefhebbers waren veel kinderen. Toen Bol opkwam kon dat rekenen op veel applaus en de kinderen scandeerden haar naam. Het mag duidelijk zijn: bij Altis zijn ze meer dan trots op hún Femke.
Maar de toegestroomde jeugd genoot in Amersfoort niet alleen van hun grote idool, maar ook van een bijzondere stapel mueslibollen. Die had de organisatie neergelegd in de vorm van haar tijd, 51.07 seconden, waarmee ze de wereldtitel op de 400 meter veroverde.

Bij de huldiging spraken namens de gemeente Amersfoort burgemeester Lucas Bolsius en sportwethouder Ben van Koningsveld Bol toe. Ook trad er een Big Band op. Het huldigen van de internationaal bekende topsporter kon natuurlijk niet zonder extra sportief tintje verlopen. Daarom liepen jeugdleden de 4x400 meter estafette. Natuurlijk onder luid applaus en aanmoediging van de wereldkampioene.

Atletiekdroom begon in Amersfoort

Op het bordes van Altis vond de huldiging plaats. De aanwezigen stonden op de baan waar het voor Bol allemaal begon. "Dit is inderdaad dé plek", zegt voorzitter Koudijs trots. "Ze is lid geweest van zowel Altis en Triathlon. Op deze baan heeft ze haar talenten ontwikkeld. We keken hier in een bomvolle kantine naar haar gouden race op het WK. Het dak ging er af."
Bol zal genieten van de aandacht die ze krijgt in Amersfoort, maar dat doet voorzitter Koudijs ook. "Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen van verschillende leeftijden op af zijn gekomen. Het is heel informeel en gezellig. Bij Femke zag ik in ieder geval een grote glimlach op haar gezicht."
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.