26-jarige Robin nam initiatief en nu is Amersfoort een biologische markt rijker

Bakker Robin van den Bor
Bakker Robin van den Bor © Nieuwsplein33
Amersfoort - Tien jaar geleden ging hij al met zijn vader mee naar de markt om uiteindelijk samen met zijn zus in een bakkerij in Amsterdam te staan. Toen de inmiddels 26-jarige Robin van den Bor de kans kreeg om een marktkraam over te nemen van zijn vader twijfelde hij geen moment. Zijn enthousiasme voor het ambacht werkt kennelijk aanstekelijk want hij is sinds vandaag met meerdere ondernemers een biologische markt begonnen op het Eemplein.
Op de startdag van de nieuwe markt hebben de ondernemers zo'n beetje al hun producten van stal gehaald. Ze willen zich duidelijk presenteren aan het publiek. Robin van den Bor verkoopt brood maar ook koeken en andere zoetwaren. Hij zegt het belangrijk te vinden dat deze markt er is, als antwoord op de toenemende vraag naar biologische producten. Hij kreeg medewerking van marktmeesters Pascal Polhout en Manu Chandoe van de gemeente.
(Artikel gaat verder onder de foto).
Biologische kaasboer.
Biologische kaasboer. © Nieuwsplein33

Enthousiaste groenteboer gezocht

De jonge ondernemer is trots op wat er nu staat: vier kramen, waaronder een biologische kaasboer, een natuurslagerij, iemand met biologisch geteelde champignons en dus de broodkraam. "Ik zoek nog een enthousiaste groenteboer", vertelt Van den Bor lachend. Maar zegt hij er enigszins streng bij: "het moet écht biologisch zijn".
(Artikel gaat verder onder de foto).
De biologische markt op het Eemplein
De biologische markt op het Eemplein © Nieuwsplein33
Iedere vrijdag was er al een boerenmarkt te vinden op het Eemplein van 11:00 tot 17:00 uur. Daar zitten ook veel biologische producten bij. Daar komt nu op donderdag tussen 8:00 en 15.00 uur deze nieuwe biologische markt bij.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.