Een rijstrook minder bij rotonde De Nieuwe Poort, verkeer muurvast

Verkeer muurvast bij rotonde De Nieuwe Poort
Verkeer muurvast bij rotonde De Nieuwe Poort © Nieuwsplein33
Amersfoort - Het verkeer bij rotonde De Nieuwe Poort stond eind van de middag muurvast. Sinds maandagmorgen is er een rijstrook minder beschikbaar. Dat is volgens de gemeente nodig om de rotonde veiliger en overzichtelijker te maken.
Het verkeersplein wordt in fases aangepast. Eerst worden de uitvoegstroken op de rotonde weggehaald zodat automobilisten bij het verlaten van de rotonde meer zicht hebben op het fiets- en voetpad. Dat gebeurt nu tijdelijk met betonnen afzettingen en wordt gemonitord door verkeersregelaars. Het leidde vanmiddag dus tot flinke opstoppingen.
(Het artikel gaat verder onder de post).
Later worden ook de busbanen aan de Amsterdamseweg en de Stadsring samengevoegd met de rijbaan voor auto’s. De aanpassingen zijn nodig omdat de rotonde als onveilig wordt ervaren. Tussen 2014 en 2022 waren 38 geregistreerde ongevallen op de rotonde, blijkt uit onderzoek. In dertig gevallen was een fietser of bromfietser bij het ongeluk betrokken. Alle slachtoffers met letsel zijn fietsers. De cijfers schetsen niet het hele beeld: niet alle ongevallen worden geregistreerd en er zijn veel bijna-ongelukken.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.