De 300 'tijdelijke' woningen in Bovenduist blijven acht tot vijftien jaar staan

Voorbeeld van flexwoningen.
Voorbeeld van flexwoningen. © daiwahousemodular.eu
Amersfoort - Een meerderheid van de Amersfoortse gemeenteraad is voorstander van de bouw van 300 tijdelijke woningen in de nieuwe wijk Bovenduist. Het wordt volgens De Stad Amersfoort trouwens niet alleen sociale huur maar ook er zitten ook koopwoningen tussen.
Het is de bedoeling dat deze mobiele wijk in het eerste kwartaal van 2025 wordt opgeleverd. De verplaatsbare woningen worden bij elkaar gezet in het noordoosten van deze nieuwe wijk, tegenover de Laakse Tuinen. Aangezien er vooral behoefte is aan woningen voor starters en statushouders, zullen er 240 sociale huurwoningen worden neergezet, waarvan 80 voor statushouders. Er komen voorts 50 huurwoningen voor de gemiddelde inkomens en tien koopwoningen.
De tijdelijke onderkomens gaan langer mee dan menigeen zou denken. Het wijkje blijft acht tot vijftien jaar staan, terwijl de rest van Bovenduist vorm krijgt. Daarna krijgen de verplaatsbare huisjes een definitieve plek; dat kan betekenen dat ze ergens anders worden gezet, maar ook dat ze gewoon blijven staan. Er wordt rekening gehouden met een levensduur van zeker dertig jaar.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.