Amersfoort probeert jongeren met schulden te bereiken

© Pixabay
Amersfoort - De gemeente Amersfoort lanceert volgende week een campagne om jongeren met schulden te bereiken en alle inwoners met geldzorgen te wijzen op regelingen die er bestaan. Van 9 tot 15 oktober vindt namelijk de week tegen Armoede plaats.
Steeds meer inwoners hebben volgens de gemeente moeite om rond te komen. De hoge energieprijzen en inflatie zorgden het afgelopen jaar voor een daling van de koopkracht die veel inwoners heeft geraakt. Ook inwoners met een midden- of zelfs hoger inkomen merken de gevolgen. Door alle regelingen van Geldcheck033 en hulp nog eens onder de aandacht te brengen wil de gemeente huishoudens stimuleren om hier echt gebruik van te maken als de nood hoog is.
Daarnaast lopen steeds meer jongeren een risico op problematische schulden. Posters bij bushokjes (Abri’s) roepen jongeren volgende week op om hulp te zoeken bij stichting Stadsring als ze schulden hebben. Ook ontvangen de scholen voor middelbaar en voortgezet onderwijs voorlichtingspakketten met daarin posters en een aanbod voor gastlessen over geld.

Forse toename

In Amersfoort zag schuldhulpverlener Stadsring de afgelopen jaren het aandeel jongeren in de schuldhulp fors toenemen. Maakten jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar in 2018 nog 12 procent uit van alle inwoners die schuldhulp kregen, in 2022 was hun aandeel gestegen naar 17%. Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: “Armoedebeleid is iets wat je met elkaar moet doen. Met z’n allen zetten we ons in voor de brede en diverse groep inwoners met dreigende financiële problematiek.”
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.