Frank de Wit van Lokaal Belangrijk geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Leusden

Frank de Wit (links) en burgemeester Gerolf Bouwmeester
Frank de Wit (links) en burgemeester Gerolf Bouwmeester © Gemeente Leusden
Leusden - Tijdens de raadsvergadering is Frank de Wit (Lokaal Belangrijk) gisteravond geïnstalleerd als wethouder. De Wit werd voorgedragen door de fractie nadat Alexandra Kolkman aankondigde te stoppen als wethouder vanwege persoonlijke omstandigheden.
De 69-jarige Frank de Wit was de afgelopen tijd fractievoorzitter van Lokaal Belangrijk. Die rol wordt vanaf nu ingevuld door Joey van de Belt. In zijn werkzame leven was De Wi beroepsmilitair. Na een opleiding bij de Koninklijke Militaire Academie diende De Wit bij de cavalerie in verschillende operationele functies.
Na zijn militair pensioen in 2010 was hij actief in verschillende vrijwilligersfuncties. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 stond hij op plaats vijf van de kandidatenlijst van de toen nieuwe partij Lokaal Belangrijk. De partij won zeven zetels, waardoor De Wit in de gemeenteraad kwam. Sinds die tijd was hij fractievoorzitter.
Als raadslid gebruikte De Wit nog wel eens stevige woorden in de raadzaal. In een vraaggesprek met Nieuwsplein33 gaf hij onlangs aan dat dit nu niet meer zal gebeuren.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.