Noodopvang van asielzoekers aan de Plotterweg wordt verlengd tot 1 maart 2024

De noodopvang locatie aan de Plotterweg.
De noodopvang locatie aan de Plotterweg. © Nieuwsplein33
Amersfoort - De asielopvang aan de Plotterweg wordt verlengd tot 1 maart 2024. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten. Amersfoort komt hiermee tegemoet aan de oproep van staatssecretaris Eric van der Burg om opvangplekken beschikbaar te stellen.
Met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is afgesproken dat de opvang tot 1 november beschikbaar is. Op dit moment wonen er zo’n 200 asielzoekers, waaronder ook kinderen. Dat gaat volgens het gemeentebestuur goed. "We hebben met het COA afgesproken dat de kinderen zoveel mogelijk doorstromen naar het AZC, zodat ze niet van school hoeven te veranderen als de noodopvang stopt", schrijft het college.
De eigenaar van het pand is van plan om op deze plek aan de Plotterweg woningen te bouwen. De start van die werkzaamheden is uitgesteld omdat wordt gewacht op een definitieve vergunning die naar verwachting maart volgend jaar komt. Daarom verlengt de gemeente de asielopvang aan de Plotterweg tot 1 maart 2024.
De asielzoekers komen uit verschillende landen, waaronder Syrië, Jemen, Eritrea en Afghanistan. Het betreft gezinnen met kinderen en alleenreizende mannen en vrouwen. Ze zijn in afwachting van hun procedure voor de aanvraag van een verblijfsvergunning.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.