De wijkbus Soesterkwartier gaat dankzij jarenlange strijd vanaf december rijden

Bets Beltman, een van de leden van het comité 'Bus komt Zo'
Bets Beltman, een van de leden van het comité 'Bus komt Zo' © Comité ‘De bus komt zo’
Amersfoort - Goed nieuws voor wijkbewoners van het Soesterkwartier. Dankzij de inspanningen van het comité ‘De bus komt zo’ gaat de wijkbus vanaf 10 december als pilot rijden, schrijft verkeerswethouder Tyas Bijlholt in een bericht aan de gemeenteraad. Er is het afgelopen jaar met succes hard gewerkt om voldoende enthousiaste vrijwillige chauffeurs te vinden.
Hiermee komt er na jaren van strijd een oplossing. Buslijn 1 blijkt al jaren verlieslijdend omdat uit tellingen blijkt dat er maar heel beperkt gebruik van wordt gemaakt. Het in stand houden van een buslijn zou daarom alleen mogelijk zijn met de inzet van vrijwillige buschauffeurs. Het comité ‘De bus komt zo’ heeft hard gezocht en die vrijwilligers zijn nu gevonden.
De wijkbus rijdt op maandag tot en met zondag overdag in een vaste lus. Hiervoor legt de gemeente een aantal nieuwe haltes aan. Buslijn 1 blijft gedurende de pilotfase van de wijkbus overigens gewoon in de bestaande route rijden. Als de wijkbus een succes wordt kan de route van lijn 1 op de Isselt worden ingekort en ook het toekomstige Kop van Isselt gaan bedienen.
De route van lijn 19 in Amersfoort wordt aangepast. Deze lijn rijdt straks via de Surinamelaan, De Genestetlaan, Stichtse Rotonde en Laan 1914 naar de Rusthof en ISVW in Leusden. De Berg Zuid en de Rusthof blijven bediend. In de daluren overdag gaat de bus eens per uur rijden, in de beide spitsen blijft de bus twee keer per uur rijden.
Het comité organiseert op vrijdag 6 oktober een informatieavond voor alle chauffeurs van de Wijkbus Soesterkwartier.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.