‘Achterveld krijgt het meest onzichtbare zonneveld van Nederland’

Ondernemer Hans van Dijk
Ondernemer Hans van Dijk © Marcel Koch / Leusder Krant
Leusden - Bij ondernemer Hans van Dijk ging onlangs de vlag uit toen bekend werd dat Leusden akkoord gaat met de komst van een zonneveld aan de Emelaarseweg in Achterveld. In de Leusder Krant belooft hij dat het geen afzichtelijk spiegelveld wordt.
Als de gemeenteraad akkoord gaat kan er met de komst van het zonneveld van twee hectare grofweg twee Gwh (gigawatt) per jaar aan energie worden opgewekt. Dat is voldoende om zo’n 650 huishoudens van gemiddelde omvang aan de nodige energie te helpen. Ondernemer Hans van Dijk spiegelt in de krant voor dat Achterveld het meest onzichtbare zonneveld van Nederland krijgt.
"We schermen het zonneveld af met een hoge meidoornheg en tussen de zonnepanelen door creëren we brede stroken bloemrijk grasland." De geboren Achtervelder die tegenwoordig in Eemdijk woont benadrukt verder dat bewoners en bedrijven in Leusden en Achterveld in zijn zonneveldplan kunnen participeren. Een exacte inschatting van de kosten en de invulling van de participatie kan hij nog niet maken.
Op zaterdag 7 oktober is er de gelegenheid om tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje te komen nemen op de kavel aan de Emelaarseweg. De ingang bevindt zich 200 meter voorbij huisnummer 22 (vanuit richting Achterveld) en 200 meter voor huisnummer 22 (vanuit Stoutenburg). Dat is de ingang van de voormalige volkstuinen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.