Femke Bol in de race voor titel Europees atlete van het jaar

Femke Bol viert haar gouden medaille op de 400 meter horden op het WK atletiek.
Femke Bol viert haar gouden medaille op de 400 meter horden op het WK atletiek. © Jeroen Stomphorst
Amersfoort - De beste atlete van Europa komt dit jaar misschien wel uit Amersfoort. Femke Bol behoort tot de tien genomineerden voor die titel, schrijft RTV Utrecht. Ze neemt het daarin onder meer op tegen haar landgenoot Sifan Hassan.
Bol is dit jaar in topvorm. Op het wereldkampioenschap atletiek in Boedapest won ze deze zomer goud op de 400 meter horden, haar favoriete afstand. Ook met de estafetteploeg werd ze wereldkampioen op de 4x400 meter.
Daarnaast won de Amersfoortse voor het derde jaar op rij de finale van de Diamond League en liep ze indoor een wereldrecord op de 400 meter vlak. Met een tijd van 49,26 liep ze het 41 jaar oude record van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken.

Meestemmen

(Atletiek)fans kunnen overigens op internet meestemmen. Samen met de atletiekbonden, afgevaardigden van de media en een panel van deskundigen bepalen zij wie de titel in de wacht sleept. In iedere categorie blijven drie finalisten over en op een gala op 21 oktober in het Litouwse Vilnius worden de winnaars bekendgemaakt.
Bij de verkiezing mannelijke atleet van het jaar zijn dit jaar geen Nederlandse nominaties en daarmee ook niemand uit de provincie Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.