Gemeente organiseert op 11 oktober een extra avond over Skaeve Huse in Vathorst-Noord

Een informatieavond in Vathorst in het najaar van 2022.
Een informatieavond in Vathorst in het najaar van 2022. © Vathorsttv / Ewerdt Heideman
Amersfoort - Er komt op woensdag 11 oktober een extra mogelijkheid voor omwonenden en andere belangstellenden om vragen te stellen over de plannen voor Skaeve Huse in Vathorst-Noord. Dat laat het gemeentebestuur weten in een bericht aan de gemeenteraad. De uitnodiging voor een eerder spreekuur vorige week bereikte veel omwonenden aan de late kant.
Wethouder Astrid Janssen (GroenLinks) gaf vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering aan dat die extra avond er zou komen. De VVD trok daarom een motie in die de wethouder opriep om meer gelegenheid te bieden aan omwonenden om te reageren.
De uitnodiging voor het eerste spreekuur viel volgens De Stad Amersfoort bij menigeen pas op 6 september op de deurmat, terwijl die avond plaatsvond op 14 september. Dit strookt niet met de regels van de Participatiegids, die een periode van ten minste twee weken voorschrijft.

Op afspraak

Het tweede spreekuur is nu georganiseerd op woensdag 11 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in De Dissel. Tijdens deze avond kunnen vragen en een eventuele toelichting op een reactie in een persoonlijk gesprek worden besproken. Daarom is het spreekuur op afspraak en moeten bewoners zich vooraf aanmelden. De wethouder schrijft in het bericht aan de gemeenteraad verder dat de reactietermijn voor de plannen is verlengd tot en met 22 november.
Skaeve Huse is een woonvorm, overgewaaid uit Denemarken, waar mensen begeleid wonen in een rustige omgeving. De doelgroep bestaat vaak uit mensen met psychische klachten, een verslaving of een verstandelijke beperking. Zij kunnen weinig prikkels aan en daarom is het niet mogelijk om in een opvang of ‘gewone’ woonwijk te wonen. Begeleiding is bij Skaeve Huse verplicht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.