Leusdense ondernemers beklagen zich over vieze tegels: 'We kunnen dit niet accepteren'

De passage van winkelcentrum De Hamershof
De passage van winkelcentrum De Hamershof © Nieuwsplein33
Leusden - In een brief gericht aan het gemeentebestuur beklagen ondernemers zich over vieze tegels in het centrum van Leusden. De voorzitter van winkeliersvereniging De Hamershof roept de gemeente op om iedere drie maanden met een bezem en hogedrukreiniger door het centrum te gaan. Hij zegt te spreken namens tachtig ondernemers.
In de brief geeft ondernemer Gerrit Wildebroer aan dat de ondernemers trots zijn op de herinrichting van een deel van het centrum "maar teleurgesteld op de manier waarop de gemeente het onderhoud pleegt." Hij vraagt zich af welke onderhoudsvoorzieningen er zijn getroffen door het gemeentebestuur en of de gemeenteraad wel inziet dat onderhoud een "absolute voorwaarde" moet zijn.

Prioriteit

De voorzitter van de winkeliersvereniging geeft tenslotte aan dat schoonmaak en onderhoud weer prioriteit zou moeten zijn voor voor het college van burgemeester en wethouders. "We kunnen dit niet accepteren en vragen u dringend om reguliere schoonmaak en budgettering hiervoor op de financiële agenda te plaatsen."
Onderhoudswerkzaamheden worden al langer bekritiseerd in Leusden. Dit voorjaar bleek dat over het groenonderhoud in de gemeente ook de nodige klachten binnenkomen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.