D66 in Leusden kiest Quirine van Mourik als nieuwe fractievoorzitter

Quirine van Mourik
Quirine van Mourik © Privéarchief Quirine van Mourik
Leusden - De fractie van D66 Leusden heeft woensdagavond Quirine van Mourik aangewezen als nieuwe fractievoorzitter, meldt de Leusder Krant. Van Mourik neemt de rol over van Martijn Kraa. Hij maakte eerder bekend om te stoppen als raadslid en fractievoorzitter.
Van Mourik woont sinds 2015 in Leusden en heeft lokaal, regionaal en landelijk ingespannen als vrijwilliger en bestuurder bij de Dierenbescherming en Scouting Nederland. Als raadslid voor D66 Leusden heeft zij zich de afgelopen vier jaar onder andere ingezet voor de energietransitie en het bevorderen van biodiversiteit.
Raadslid Kennard Reinders zal op 28 september beëdigd worden om de lege zetel op te vullen die ontstaat wanneer Martijn Kraa in diezelfde vergadering officieel afscheid neemt van de raad. Kraa gaf in een brief aan de burgemeester aan dat hij tijdens het zomerreces had "gereflecteerd op de functie van raadslid" om tot de conclusie te komen dat hij beter kan stoppen. Hij schreef ook dat de positie als raadslid niet goed past bij zijn competenties en persoonlijkheid.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.