Gemeente waarschuwt voor mogelijke geluidsoverlast tijdens twee grote festivals

Festival Into the Woods
Festival Into the Woods © Into the Woods
Amersfoort - Het stadsbestuur lijkt op voorhand sorry te zeggen voor meldingen van geluidsoverlast dit weekend. Festival Into the Woods en het Dorpsfeest Hoogland vinden dan namelijk op hetzelfde moment plaats. "We begrijpen dat er door de gelijktijdige planning mogelijk meer geluidsoverlast ervaren wordt door inwoners", schrijven de burgemeester en verantwoordelijk wethouder in een brief aan de gemeenteraad.
Voor Into the Woods waren twee mogelijke weekenden ingediend bij de gemeente. SRO, de beheerder van het Bosbad bij het festivalterrein, sprak de voorkeur uit voor komend weekend om daarmee het zwemseizoen te verlengen. Ook in verband met de inmiddels uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden aan het Bosbad.
Duidelijk was al dat dit weekend ook het Dorpsfeest Hoogland plaats zou vinden. Into the Woods vindt plaats in in bos Birkhoven en dat is relatief dichtbij Hoogland. In de brief aan de gemeenteraad staat dat de organisatoren van beide evenementen inmiddels omwonenden hebben geïnformeerd. "Net als ieder jaar worden bij beide evenementen de vergunde geluidsnormen gecontroleerd tijdens het evenement. Zij spreken de organisatie direct aan bij een overschrijding."

Voldoende veiligheidsmaatregelen

Het gemeentebestuur schrijft verder dat de organisatoren voldoende veiligheidsmaatregelen nemen om beide evenementen tegelijkertijd te laten plaatsvinden. "Daarmee blijft de reguliere inzet van de hulpdiensten in de stad beschikbaar." Ook worden er bij Into the Woods op basis van een Natuurtoets "passende maatregelen" genomen om te voorkomen dat de Wet Natuurbescherming wordt overtreden. Welke maatregelen dat zijn wordt niet toegelicht.
Dat Amersfoortse Pracht dit jaar niet door zou gaan was al bekend. Dat zou op zondag 17 september plaatsvinden maar de organisatie ervan bleek financieel niet haalbaar. Bezoekers konden eerdere edities een derde dag gratis komen kijken en luisteren naar muziek op het Into the Woods festivalterrein.
Een videoverslag van Ewerdt Heideman in samenwerking met AV Smulders is hier te vinden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.