Dit jaar nog een intocht per boot maar organisatie moet op zoek naar een alternatief

Intocht Sinterklaas in de Eemhaven in 2022.
Intocht Sinterklaas in de Eemhaven in 2022. © sinterklaasstad.nl
Amersfoort - Het Sinterklaas comité krijgt eenmalig een extra subsidiebedrag van 5000 euro om de intocht van de Sint per boot mogelijk te maken in de Eemhaven. Dat laat burgemeester Lucas Bolsius weten aan de gemeenteraad. Wel krijgt het comité de opdracht mee om op zoek te gaan naar meer sponsoren of een alternatieve intocht.
Vorige week werd de intocht besproken tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Aanleiding hiervoor was dat het organiserend comité aangegeven heeft de begrote kosten van 30.000 euro financieel niet meer te kunnen dragen. Raadsleden gaven aan waarde te hechten aan de intocht. De verantwoordelijkheid voor de organisatie ligt bij het comité, maar een meerderheid van de raad gaf aan dat financiële hulp vanuit de gemeente voor de veiligheidsmaatregelen acceptabel is.
Het college van burgemeester en wethouders stelt nu naast de huidige subsidie van 15.000 euro incidenteel 5000 euro beschikbaar. Dat bedrag is bedoeld voor de meerkosten in veiligheidsmaatregelen. De stijgende kosten worden vooral veroorzaakt door het hogere uurloon van bijvoorbeeld verkeersregelaars en beveiligers. Voor volgend jaar moet de organisatie op zoek naar een alternatieve vorm voor het onthaal van de Sint, óf meer sponsors te werven.
Als dat niet lukt dan zal de Sint zich volgens De Stad Amersfoort volgend jaar op een goedkopere manier moeten laten vervoeren. Met de auto of te paard, bijvoorbeeld. En misschien vindt de intocht in 2024 niet vlakbij de binnenstad plaats, maar op een plek waar de beveiliging minder in de papieren loopt.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.