Oud-wethouder en raadslid Fenneke van der Vegte (GroenLinks-PvdA) stopt ermee

Fenneke van der Vegte
Fenneke van der Vegte © GroenLinks PvdA Leusden
Leusden - Fenneke van der Vegte (GroenLinks-PvdA) is na Martijn Kraa (D66) het tweede raadslid in korte tijd die aangeeft ermee te willen stoppen. Dat meldt de Leusder Krant. In een brief aan de burgemeester schrijft ze dat ze vanwege drukke werkzaamheden het raadswerk ‘niet de aandacht kan geven die nodig is’.
,,Ik heb gemerkt dat mijn passie nu ligt op het vlak van de strategische keuzes die nodig zijn voor de grote transities waar we in Nederland mee te maken krijgen’’, schrijft Van der Vegte in haar brief. ,,Van water tot energie tot biodiversiteit tot ons zorgstelsel en daarnaast werken aan vertrouwen in de overheid.’’
Fenneke van der Vegte maakte in 2018 haar entree in de Leusdense gemeenteraad. In september 2021 nam ze het wethouderschap van partijgenoot Erik van Beurden over. Van Beurden vertrok naar het bedrijfsleven. Van der Vegte beheerde onder meer de portefeuille van energietransitie.
Het ligt volgens de Leusder Krant voor de hand dat Van der Vegte wordt opgevolgd door Tjeerd Meester. Meester zal normaal gesproken met ingang van 28 september worden benoemd. De fractie bestaat dan verder uit Marcel Sturkenboom (fractievoorzitter) en Denise Houtveen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.