Nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Hardwareweg

Opvanglocatie Oekraïners aan de Hardwareweg.
Opvanglocatie Oekraïners aan de Hardwareweg. © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - De gemeente Amersfoort heeft twee voormalige kantoorpanden gekocht voor de opvang van Oekraïners. Ze worden omgebouwd tot studio’s. Het gaat om twee panden aan de Hardewareweg 4 en 6. Vanaf 2024 wil de gemeente vluchtelingen opvangen op deze locatie.
De gemeente wil een omgevingsvergunning voor tien jaar aanvragen. Op korte termijn kan de gemeente dan vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Op lange termijn kunnen de woningen worden ingezet voor de opvang van asielzoekers of zoals de gemeente dat noemt ´aandachtsgroepen´. Om wat voor mensen dat gaat wordt niet duidelijk gemaakt.
Er komen ongeveer honderd zelfstandige studio’s, voor zowel twee personen als gezinnen. De gebouwen krijgen allebei een gezamenlijke ruimte en er komt een huismeester. Eind januari volgend jaar moet de verbouwing klaar zijn.

Hoefkwartier

De voormalig kantoorpanden liggen in het Hoefkwartier. De wijk verandert de komende jaren van een kantoorgebied naar een stadswijk. De gemeente heeft plannen voor een flink aantal woningen, via nieuwbouw en in bestaande panden. De tijdelijke studio’s voorkomen leegstand in de periode waarin de wijk verder wordt ontwikkeld.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.