Leusdense hockeyers winnen verrassend met 2-1 van het nationale team van Brazilië

© Freepik
Leusden - De mannenhockeyers van MHC Leusden hebben gisteravond een oefenduel tegen het nationale team van Brazilië gewonnen met 2-1. De Leusder Krant maakt melding van moedig en onbevangen spel van de Leusdenaren.
De Brazilianen bevinden zich momenteel in Nederland waar zij zich voorbereiden op het Pan-Amerikaanse kampioenschap van oktober in Chili. Voorafgaand het duel werd er in het clubhuis en op de tribune gespeculeerd over het verwachte spelniveau van het Braziliaanse team. 26e op de wereldranglijst en in 2016 nog actief op de Olympische Spelen in Rio. De prestaties bleken onder het Leusdense kunstlicht tegen te vallen en resulteerde in een verrassende zege voor de Heren 1 van MHC Leusden.
Na afloop hebben de spelers nog een hapje gegeten met de tegenstander. "Met bitterballen en frikandellen als amuse. Om ze de Nederlandse keuken te leren kennen", zegt trainer Wijnand Eissens tegen RTV Utrecht. De overwinning van MHC werd volgens Eissens door zo'n 500 à 600 fans gadegeslagen. "Er hing echt een goede sfeer. Alles was heel goed geregeld".
De bijzondere wedstrijd had een minstens zo bijzondere aanloop. De burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester, speelde een opmerkelijke rol. Hij en zijn gezin, met drie hockeyende dochters, brachten de zomervakantie door in Brazilië. Via een oud-international konden zij contact leggen met het Zuid-Amerikaanse team en een training bijwonen in Rio de Janeiro. Daar hoorden ze over de trainingsstage naar Nederland en zo werd het zaadje voor de wedstrijd geplant.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.