MHC Leusden speelt vanavond tegen het nationale hockey elftal van Brazilië

© MHC Leusden
Leusden - Hockeyclub MHC Leusden speelt vanavond tegen het nationaal elftal van Brazilië. Dat meldt de gemeente Leusden in een persbericht. Het Braziliaanse team is in Nederland op trainingskamp om zich voor te bereiden op de Pan America Spelen in oktober in Chili.
Een wedstrijd waarin het nationaal elftal van Brazilië het opneemt tegen Heren 1 van MHC Leusden is bijzonder te noemen. De burgemeester van Leusden en zijn gezin (met hockey spelende dochters) brachten hun vakantie deze zomer in Brazilië door. Via een Braziliaanse oud-international die nu trainer is in Nederland, konden zij contact leggen met het Braziliaanse team en een training bijwonen in Rio de Janeiro.
Hier hoorden zij dat het team op trainingsstage naar Nederland zou komen en is het idee voor een wedstrijd in Leusden ontstaan. Het nationale elftal van Brazilië werd in 2016 twaalfde bij de Olympische Spelen en op dit moment staan ze op de 26e plaats van de wereldranglijst. MHC Leusden voelt zich zeer vereerd dat zij als lokale hockeyclub het nationale hockeyteam van Brazilië mogen ontvangen en dat hun Heren 1 het tegen hen op mag nemen. Het valt bovendien mooi samen met het 50-jarig bestaan van MHC Leusden dit jaar.
De wedstrijd vindt plaats op het terrein van MHC Leusden: Schammersteeg 2 in Stoutenburg en start om 20.00 uur.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.