D66-fractievoorzitter Martijn Kraa verlaat de Leusdense politiek

Martijn kraa
Martijn kraa © D66 Leusden
Leusden - Martijn Kraa (70) stopt als raadslid en fractievoorzitter voor D66 in Leusden. Dat laat hij weten in een brief gericht aan burgemeester Gerolf Bouwmeester. Hij schrijft dat de positie als raadslid niet goed past bij zijn competenties en persoonlijkheid.
In zijn brief verzoekt hij de burgemeester om hem bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering ontslag te verlenen. Kraa heeft tijdens het zomerreces "gereflecteerd op de functie van raadslid" om tot de conclusie te komen dat hij beter kan stoppen.
,,De redenen voor dit besluit zijn puur van persoonlijke aard’’, licht Kraa zijn besluit toe tegenover de Leusder Krant. ,,Het heeft bijvoorbeeld niets te maken met de pogingen van mijn partij om nauwer te gaan samenwerken met GroenLinks en de PvdA.’’
Martijn Kraa werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar de lijsttrekker voor D66. Hij presenteerde toen een compleet vernieuwde kandidatenlijst. Kraa schuift in zijn ontslagbrief de nummer twee op de lijst van D66 bij de verkiezingen vorig jaar naar voren. Dat is Kennard Reinders. Volgens Kraa is Reinders bereid met enthousiasme deze taak op zich te nemen. De 22-jarige Reinders studeerde bestuurskunde.
In de Leusder Krant zegt Kraa hoge verwachtingen te hebben van de afgestudeerd bestuurskundige. ,,Ik zie in hem de Tyas Bijlholt van Leusden.’’ Kraa verwijst naar Amersfoort waar Bijlholt als twintiger lijsttrekker werd van D66. Inmiddels zit hij als wethouder in het college.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.