Tour de Junior is een kraamkamer van het Nederlandse wielrennen

© Tour de Junior
Leusden - Dylan van Baarle, Dylan Groenewegen en Hennie Kuiper schitterden er ooit als aanstormend talent. De Tour de Junior in Achterveld. Afgelopen week werd het wielerfestijn voor de 64e keer gereden. "Het is voor jeugd van twaalf tot en met zestien jaar. We rijden met de gele , roze, groene, witte en bolletjes trui. Het is echt als een Tour de France".
Tour de Junior bestaat uit negen etappes met twee bergtijdritten, een individuele tijdrit, criteriums en natuurlijk een echte klassieker. Nico de Vries is een vaste stem als speakeraar en al ruim 16 aanwezig bij dit event. "Ik heb door de jaren heen veel talenten voorbij zien komen. Talenten uit de regio zoals Mischa Bredewold en Puck Pieterse, maar ook dit jaar komen er veel nieuwe talentjes voorbij".
De eerste Tour de Junior is verreden in 1958 en daarmee is het het oudste jeugdwielerevenement van Nederland. Achtervelder Danny Kroeze kijkt als oud-deelnemer graag naar de Tour De Junior. "Er is veel strijd, de klassementen zijn spannend, de speakers maken er een feest van, er is veel publiek en de terrassen zitten vol. Wat dat betreft is het gewoon een feest. Ik denk dat het heel bijzonder is dat een dorp als Achterveld dit elk jaar opnieuw kan organiseren".
Dit jaar was Amersfoorter Fitz Potter één van de winnaars van de gele trui. De ander winnaars waren Jaylinn Brakke (Staphorst), Adne Cappon (Raalte) en Nanet Huising (Wateringen). Wie weet is een van deze renners de Joop Zoetemelk of Marianne Vos van de toekomst.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.