De PlusBus033 rijdt al tien jaar rond en maakt ontmoetingen tussen 60plussers mogelijk

PlusBus033
PlusBus033 © Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Een kersenrit naar de Betuwe, uitwaaien aan de kust of boodschappen doen in een winkelcentrum. Al tien jaar genieten zestigplussers uit Amersfoort van culturele én praktische uitjes met de PlusBus033, meldt De Stad Amersfoort. De animo is groot, aan het eind van dit jaar gaat er een tweede bus rijden.
Zestigplussers in Amersfoort kunnen zich iedere twee maanden inschrijven voor drie activiteiten. Dat kunnen culturele uitstapjes zijn, verrassingstochten om nieuwe omgevingen te verkennen, etentjes in een lunchcafé of pannenkoekenhuis of tripjes naar een mooie stad of dorp. Voor boodschappen rijdt de PlusBus033 regelmatig naar markten en winkelcentra in de buurt.
Margje Scholten (86) ging al mee op de allereerste rit in Amersfoort, nu tien jaar geleden. "Zelf ga ik dolgraag mee naar musea. Zo zijn we eens naar Singer Laren geweest. Natuurlijk kan ik mijn kleinkinderen vragen om met mij mee te gaan, maar ik wil ook mijn eigen leven leiden. Dus als het uitkomt en ik kan mee met de PlusBus033; heel graag.”

'Ouder worden even uitstellen'

Er is plek voor zeven in de bus. Scholten vindt de uitstapjes met mededeelnemers gezellig. ,,Nu ligt dat ook aan jezelf, je moet jezelf een beetje geven. Maar we hebben allemaal behoefte aan contact. Zeker als je wat ouder wordt heb je dat nodig, anders ga je geestelijk achteruit. En dat wil ik graag nog even uitstellen.”
De vrijwilligers van de PlusBus033 proberen het de deelnemers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ophalen en thuisbrengen, boodschappen dragen als dat nodig is of een arm ter ondersteuning. De bus is overigens niet gratis. Deelnemers betalen een ritprijs. De eerstvolgende rit staat gepland op 1 september. Dat is een boodschappenrit naar winkelcentrum Vathorst in combinatie met de markt daar en kost 5,50 euro. Twee dagen later staat een lunchcruise over de Linge gepland met een ritprijs van 22,50 euro.
Meer informatie over de PlusBus033 is hier te vinden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.