GroenLinks-PvdA zet vraagtekens bij communicatie over nieuwbouw Tabaksteeg

Marcel Sturkenboom
Marcel Sturkenboom © Fotobewerking Nieuwsplein33
Leusden - De gemeente Leusden is van plan om in de Tabaksteeg-Zuid ruim 760 nieuwe woningen te bouwen. Fractievoorzitter Marcel Sturkenboom van GroenLinks-PvdA zet vraagtekens bij de communicatie vanuit de gemeente rondom het nieuwbouwproject.
Op maandag 4 september start het woningbouwproject Tabaksteeg-Zuid met een eerste kennismakingsavond voor geïnteresseerden. Dit gebied grenst aan het zuiden van de wijk Tabaksteeg, waar nu 900 woningen staan. Het wordt omringd door de Hamersveldseweg, Leusbroekerweg en Arnhemseweg.
De gemeente is van plan om de jongste woonwijk flink uit te breiden. De bedoeling is om ongeveer 760 woningen te bouwen in verschillende prijsklassen, zowel koopwoningen als sociale huurwoningen.

Geen uitnodiging

Het doel van de kennismakingsavond is om omwonenden en toekomstige bewoners in de beginfase te laten meepraten over het bouwplan. Maar volgens fractievoorzitter Sturkenboom hebben niet alle bewoners een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond. Na berichtgeving over het nieuwbouwproject zijn veel opmerkingen van bewoners bij hem binnengekomen. Zo zouden er bewoners zijn die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar hier wel behoefte aan hebben.
Eerder heeft een deel van de raad overleg gevoerd over de gemeentelijke aanpak van het nieuwbouwproject met de wethouder en projectleider, schrijft fractievoorzitter Marcel Sturkenboom in een brief. “Tot nu toe hebben wij zoals toegezegd geen nadere informatie over het tijdig betrekken van de raad gehad", aldus de fractievoorzitter.
In de brief vraagt de fractievoorzitter aan de gemeente waarom er niet voor een bredere groep geïnteresseerden is gekozen en aan hoeveel omwonenden de uitnodiging is verzonden. Daarnaast vraagt hij op welke wijze zij alsnog worden betrokken en geïnformeerd. In 2020 werd Tabaksteeg door het gemeentebestuur benoemd als één van de drie locaties die geschikt zijn voor woningbouw om aan de grote vraag van woningen te voldoen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.