De Keistad staat vanaf vandaag zes dagen lang in het teken van jazz

Amersfoort World Jazz
Amersfoort World Jazz © Peter Putters
Amersfoort - Na de rustige vakantieweken valt er vanaf vandaag weer wat te beleven in Amersfoort. Het festival Amersfoort World Jazz gaat van start. Met bekende namen zoals Typhoon, maar ook veel nieuwe gezichten. Er zijn op verschillende locaties optredens waar je voor moet betalen, maar er staan ook gratis concerten op het programma.
Nederlandse rapper en artiest Glenn de Randamie, alias Typhoon, is tijdens deze 44e editie van festival 'National Artist in Residence'. Dat is iemand die wordt uitgenodigd om tijdelijk een woon- en werkplek te betrekken los van zijn bekende omgeving. In verschillende ontmoetingen vertaalt Typhoon zijn muziek naar een breed publiek. Tijdens muzikale sessies in Theater De Lieve Vrouw presenteert hij bovendien talent van eigen bodem. Ze zijn geïnspireerd op de Amerikaanse traditie, waarin musici in kleine formaties in en om de veranda’s muziek maken.
Op het podium aan het Lieve Vrouwekerkhof vinden de optredens plaats van artiesten die hun sporten hebben verdiend in de jazzmuziek. Iedere avond staat in het teken van een bijzonder thema of initiatief. Voor veel concerten moet je een kaartjes hebben, maar er zijn ook genoeg gratis optredens. Zo is er ook dit jaar weer een kroegentocht met vrij te bezoek optredens. Dat is al jarenlang een vast onderdeel van het festival.
Met steun van de Stichting Ondernemers Amersfoortse Binnenstad (SOAB) presenteren verschillende jazzmusici en formaties het beste van jazz in de lokale kroegen van de historische binnenstad. De kroegentocht vindt plaats op vrijdag 18 augustus vanaf 19.00 uur. Het overzicht van alle deelnemende kroegen staat op de website. Donderdag, zaterdag en zondag zijn alle concerten in Theater de Lieve Vrouw gratis. Verder is er op donderdagavond een muzikaal programma van jazz, hiphop en spoken word, samengesteld door Kosmik.
Het volledige overzicht van gratis concerten staat ook op de website.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.