Zilver voor Puck Pieterse op WK mountainbike, zaterdag kans op goud

© RTV Utrecht
Amersfoort - Puck Pieterse heeft donderdag bij het WK mountainbike in Schotland zilver veroverd in de shortrace. De 21-jarige wielrenster uit Amersfoort moest na tien ronden op het parcours in Glentress Forest alleen titelverdedigster Pauline Ferrand-Prévot voor laten gaan. De Britse Evie Richards werd derde. Zaterdag strijdt Pieterse mee tijdens het koningsnummer de Cross Country voor de absolute wereldtitel in het mountainbiken voor dames.
Pieterse nam gisteren al vroeg de leiding in de wedstrijd en voerde lang een groepje van zo'n acht rensters aan. In de slotronde kon Pieterse bij de versnelling van renster Pauline Ferrand-Prévot niet volgen. De 31-jarige Franse kwam met 4 seconden voorsprong op Pieterse over de finish.

Europees en Nederlands kampioen

Voor Pieterse is het haar eerste WK-medaille in het mountainbiken. Ze won dit jaar al de Europese titel in de Poolse stad Krynica-Zdroj als onderdeel van de Europese Spelen. Ze was de beste op de Nederlandse kampioenschappen. Ook won ze dit seizoen drie wedstrijden in de wereldbeker. In de shortracewedstrijden - die voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijden werden verreden - eindigde ze twee keer als tweede.
Bondscoach Gerben de Knegt weet dat hij met de Amersfoortse in de selectie mogelijk goud in handen heeft. “Puck Pieterse is dit seizoen van zeer hoog niveau en zal – als ze die vormpiek kan doortrekken naar dit WK – voor de titel kunnen gaan.” Of Pieterse de hoge verwachtingen gaat waarmaken, dat zal moeten blijken. Het zou in ieder geval een ongekende prestatie zijn. De start van de WK wedstrijd met de Amersfoortse is zaterdag 12 augustus om 11:30 uur.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.