Hinder voor treinreiziger, fietser en automobilist deze week

© Kees Hoogendijk
Amersfoort - De zomervakantie betekent minder verkeer, maar daarom ook meer wegwerkzaamheden. Wegens werk aan zowel fietspaden, snelweg als spoor moet verkeer van en naar Amersfoort de komende week rekening houden met hinder. Er wordt gewerkt aan het spoor van en naar Zwolle, de A1 bij Hoevelaken en de Bunschoterstraat oftewel N199.
De meest ingrijpende afsluiting is die van de treinverbinding tussen Amersfoort en Zwolle. Vanwege werk aan het spoor bij Nunspeet rijden er vanaf vandaag tot en met vrijdag geen treinen op dit traject. Treinreizigers worden aangeraden om te rijden via Deventer. Ook is er alternatief vervoer met bussen tussen Nunspeet en Zwolle. Naar verwachting zal het werk in de nacht van zaterdag 12 augustus klaar zijn.

Doorfietsroute Bunschoten

Als de Spakenburgse dagen ten einde zijn, begint op 10 augustus het werk aan de doorfietsroute van Amersfoort naar Bunschoten langs de Bunschoterstraat. Tussen de rotonde Oostelijke Randweg/Nijkerkerweg in Bunschoten en de fietstunnel ter hoogte van Rondweg Noord in Amersfoort wordt het wegdek van fietspaden en parallelwegen voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markering. In de berm worden grasbetontegels aangebracht en er komen op enkele plaatsen verkeersdrempels.
Beeld van de toekomstige situatie parallelweg Amersfoortseweg bij Bunschoten.
Beeld van de toekomstige situatie parallelweg Amersfoortseweg bij Bunschoten. © Provincie Utrecht
Tot het einde van de werkzaamheden op 30 september zijn delen van het fietspad niet bereikbaar. Fietsers worden omgeleid door middel van omleidingsborden. Ook staan er verkeersregelaars. Omdat er werkzaamheden plaatsvinden als de scholen weer beginnen, zijn er in deze periode extra verkeersregelaars aanwezig om scholieren te begeleiden. Omdat fietsers soms tijdelijk over de autoweg worden geleid zal er dan een snelheid van 50 kilometer per uur gelden.

A1 bij Hoevelaken

Afrit nummer 14 naar Hoevelaken op de A1 van Apeldoorn naar Amsterdam is dicht in de nacht van 10 en 11 augustus. Verder is er een rijstrook afgesloten en is de snelheid beperkt tot maximaal 70 kilometer per uur. Dit vanwege werk aan een portaal, dit is een constructie over de weg waar (matrix)borden aan hangen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.