Anita heeft niks met warm weer en is blij met de regen

© Privéfoto
Amersfoort - De recordhoeveelheid regen is niet voor iedereen een ramp. Voor herfst- en winterliefhebber Anita Tarmond uit Amersfoort is het zelfs goed nieuws. "Ik ben wel een beetje ‘pluviofiel’, iemand die van regen houdt".
“Niet 24/7 hoor, maar ik word er blij van als ik een boswandeling maak tijdens een regenbui." Waar de een baalt van de natte zomerdagen, haalt Anita dus juist haar hart op. Ze is namelijk absoluut geen zomerliefhebber. Dat volgens deskundigen de kans op hogere temperaturen in Nederland alleen maar zal toenemen door wereldwijde klimaatverandering, is bepaald geen pretje voor Anita. “Hitte maakt me beroerd, futloos en ik slaap er slecht door. Als ik weerprofeet zou zijn, zou ik de zomer per direct afschaffen."
Sommige mensen doen zo negatief over het regenachtige weer, alsof je hele weekend dan is verpest.
Regenliefhebber Anita Tarmond

Geen fan van warm weer

Twee zomers terug besloot Anita om de Facebook-groep Real FALL and WINTER lovers op te richten. Samen met de inmiddels ruim 1400 gelijkgestemde leden deelt ze de afkeer van warm weer en voorkeur voor koudere temperaturen. Vaak durven leden dit niet aan de grote klok te hangen, omdat het veel weerstand zou oproepen.
“Bizar, iedereen schijnt van warm weer te moeten houden. Wij vinden het belangrijk dat mensen hun verhaal kwijt kunnen, zonder dat ze worden uitgelachen,” zegt de groepsbeheerder.
In de ledengroep merkt ze dat velen, net als zijzelf, ook grote natuurliefhebbers zijn. “Ik vind het puur egoïsme als je de hele zomer alleen maar zon en 30 graden wil. Wees dankbaar dat we hier die ellende van Rhodos niet meemaken”, zegt ze verwijzend naar de bosbranden op het Griekse eiland.

Poncho en regenlaarzen

Wat haar betreft hebben we dan ook een prima zomerseizoen met al deze regen, ook al is dat geen populaire mening. "Sommige mensen doen zo negatief over het regenachtige weer, alsof je hele weekend dan is verpest.” Terwijl je nog steeds leuke dingen kan doen zegt ze, bijvoorbeeld door een poncho en regenlaarzen aan te trekken als je op pad gaat. “Of achterstallige klusjes in huis opknappen. Dat heb ik de afgelopen tijd ook gedaan.”
Dat die regen binnenkort als het goed is plaatsmaakt voor nog wat zonnige dagen, vindt ze overigens geen ramp. “Ik maak me er niet druk over. Nog maar een paar warme dagen te gaan, gelukkig gaan we weer richting september.”
Waar kijkt ze het meest naar uit voor de aankomende herfstperiode? “Met name de stilte en rust. De natuur in de herfst vind ik schitterend wanneer alles verkleurd is en ik weer paddenstoelen kan fotograferen. De knusheid van dat seizoen spreekt mij aan.”
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.