Geen horecaplein of bekende winkel als publiekstrekker in De Hamershof

De passage van winkelcentrum De Hamershof
De passage van winkelcentrum De Hamershof © Nieuwsplein33
Leusden - Winkelcentrum De Hamershof wordt niet verder doorontwikkeld. Dat schrijft de Leusder Krant. De gemeente trekt zich namelijk terug uit een samenwerkingsverband van verschillende partijen die plannen in deze richting hadden. Het gemeentebestuur ziet onvoldoende draagvlak om ‘te sturen op bijvoorbeeld een andere invulling van de Passage en het (horeca)gebied rond de voormalige Kooikersgracht’.
In een brief aan de gemeenteraad licht het college van burgemeester en wethouders het besluit toe en schrijft bij betrokkenen ‘de urgentie te missen’ om een stap te maken. Dat heeft volgens het gemeentebestuur een positieve oorzaak: het gaat momenteel erg goed in De Hamershof. 'Zowel ondernemers als eigenaren van vastgoed zijn blij met het huidige functioneren van het gebied. De grote klappen na de coronapandemie zijn uitgebleven en er is anno 2023 zelfs nauwelijks sprake van leegstand.'

Winkelketen Action

Ook constateert het college dat de samenwerking tussen eigenaren van panden en ondernemers is verbeterd. Nu de gemeente zich terugtrekt is doorontwikkeling, in ieder geval voorlopig, niet aan de orde. Zo zou de kop van de Kooikersgracht (vlakbij De Korf) zich verder moeten ontwikkelen tot een gezellig horecaplein dat -meer dan nu- uitnodigt tot verblijfsrecreatie.
De hoek van de Kooikersgracht was in beeld als horecaplein.
De hoek van de Kooikersgracht was in beeld als horecaplein. © Nieuwsplein33
Als invulling voor de overdekte passage werd gesproken over een grote publiekstrekker om de aantrekkelijkheid van dat deel van het winkelcentrum te vergroten. Meer dan eens werd daarbij de bekende winkelketen Action als voorbeeld genoemd.
Het college vindt dat de bal nu ligt bij vastgoedeigenaren en ondernemers. 'Zij zetten hun nieuwe samenwerking voort en betrekken de gemeente indien nodig. De rol van de gemeente wijzigt van proactief naar meer reactief'.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.