Inmiddels tien medailles voor Amersfoortse zwemmers op het WK parazwemmen

© Freepik
Amersfoort - Op het WK parazwemmen in het Engelse Manchester heeft de Amersfoortse delegatie van TeamNL inmiddels tien medailles binnen gehaald. Goud was er voor Thomas van Wanrooij. Hij was de snelste op de 100 meter rugslag S13. Op de 200 meter wisselslag SM11 pakte Rogier Dorsman het zilver. De Amersfoorter is op die afstand de houder van het wereldrecord. Op deze afstand bij de vrouwen was er ook een medaille voor Nederland. Lisette Bruinsma veroverde het brons.
In totaal tot nu toe dus tien medailles: vier gouden, vijf zilveren en één bronzen.

De volledige Nederlandse selectie woont in Amersfoort en dat is niet toevallig. Team NL traint altijd in het Amerfoortse Amerenabad en daarom hebben de sporters gekozen om zich daar ook te huisvesten.

Resterend programma

Dames:

Lisa Kruger (100 vlinder, 100 rug, 100 vrij, 400 vrij)
Liesette Bruinsma (50 vrij, 400 vrij)
Florianne Bultje (50 vrij)
Chantalle Zijderveld (100 school)

Heren:

Rogier Dorsman (100 vrij, 100 rug, 400 vrij)
Thomas van Wanrooij (200 wissel)

Dag 3

Rogier Dorsman heeft op dag drie van het WK parazwemmen in het Engelse Manchester goud veroverd. De atleet uit Amersfoort was op de 100 meter schoolslag S11 de snelste.
Op de derde dag van het wereldkampioenschap kwam er nog een medaille bij. Bas Takken wist op de 400 meter vrije slag S10 het zilver te veroveren. Voor hem zit het WK er nu op. Florianne Bultje, zesde op 100 m vlinderslag S9, en Thomas van Wanrooij, vijfde op 100 m vrije slag S13, sloten de derde dag af zonder medaille.

Dag 2

Op dag twee van het WK parazwemmen kwam er één medaille bij. Lisa Kruger veroverde op de 200 meter wisselslag SM10 het zilver.
Kruger moest ongeveer twee seconden toegeven op de Hongaarse Bianka Pap. Op de Spelen van Tokio won de 23-jarige Kruger op dit nummer brons.
Bas Takken werd op de 200 meter wisselslag S10 vijfde. Ook Rogier Dorsman moest het met de vijfde plek doen. Hij deed dit op de 100 meter vlinderslag S11.

Dag 1

De eerste dag van het WK parazwemmen in het Engelse Manchester heeft twee gouden en twee zilveren medailles opgeleverd voor Team NL dat zich heeft gehuisvest in Amersfoort.
Chantalle Zijderveld veroverde het goud op de 100 meter schoolslag. De zwemster zegevierde in de klasse SB9, voor sporters met een lichte beperking, in een tijd van 1.13,03. Zijderveld won op de Spelen van Tokio goud en is met 1.10,99 de houdster van het wereldrecord op deze afstand. Haar clubgenote Lisa Kruger behaalde op die afstand het zilver.
Rogier Dorsman pakte het tweede Nederlandse goud. Hij deed op de 50 meter vrije slag in de categorie S11. Het was voor de 23-jarige zwemmer alweer zijn achtste gouden WK-medaille.
De vierde plak die Nederland op de eerste dag van het WK pakte was voor Liesette Bruinsma. Zij veroverde zilver op de 50 meter vrije slag S11. Het goud ging naar de Chinese Ma Jia.
Het WK duurt nog tot en met zondag 6 augustus.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.