Creatieve oplossingen bedenken voor allerlei problemen tijdens Koppelting

Bezoekers bouwen een weerballon tijdens een editie van Koppelting.
Bezoekers bouwen een weerballon tijdens een editie van Koppelting. © De WAR
Amersfoort - Iedere zomer komen mensen naar culturele broedplaats De WAR in Amersfoort voor het festival Koppelting. Een week lang denken ze na over allerlei ideeën voor een democratische en duurzame samenleving. Deelnemers zijn niet slechts toeschouwer maar organiseren zelf ook projecten, lezingen, discussies en workshops.
Kennisuitwisseling staat centraal tijdens deze zomerconferentie. Samen oplossingen bedenken voor alledaagse problemen maar ook grotere maatschappelijke vraagstukken. Dat wordt wel duidelijk uit de onderwerpen die heel divers zijn. Zo staat er bijvoorbeeld een lezing gepland over wat burgerwetenschap kan bijdragen. Maar ook een sessie over alternatieven voor ChatGPT; een chatbot op basis van kunstmatige intelligentie.
Sommige onderwerpen zijn heel praktisch en concreet, zoals een lezing over een verbeterde versie van het composttoilet. Dat geldt ook voor de workshop gierzwaluwkast bouwen. Uniek aan het festival is dat het programma deels wordt gevormd door de deelnemers. Iedereen kan een bijdrage doen, lezing geven of een workshop verzorgen. Koppelting wordt daarom ook wel een festival van onderop genoemd.
Koppelting kon een paar jaar achter elkaar niet worden georganiseerd vanwege corona en de verhuizing van De WAR. Het festival begint op 7 augustus en duurt tot en met 13 augustus. Het vindt plaats aan de Heiligenbergerweg 34 in Amersfoort. Meer informatie is hier te vinden.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.