Amersfoort en Leusden willen problemen in het leerlingenvervoer samen aanpakken

© Irene de Kruijf / Leusder Krant
Amersfoort/Leusden - Amersfoort en Leusden slaan samen met Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg de handen ineen in een poging het leerlingenvervoer te verbeteren. De gemeentes willen dit voortaan samen aanbesteden, maar voor dat gebeurt, willen ze eerst in gesprek met ouders.
Er gaat veel mis met het vervoer van, vaak kwetsbare, leerlingen van en naar school. Eind vorig jaar sprak RTV Utrecht meerdere ouders die klaagden over taxi's die niet kwamen opdagen, waardoor kinderen regelmatig te laat op school arriveerden en hele lessen misten.
Met name kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan, zijn vaak afhankelijk van leerlingenvervoer om daar te komen. Maar door onder meer personeelstekorten lukt dat vaak niet. Dat leidde vorig jaar zelfs tot een debat in de Tweede Kamer. Lobke Vlaming van belangenvereniging Ouders & Onderwijs vertelde daar toen over het probleem. Door personeelstekorten moeten chauffeurs meerdere routes achter elkaar rijden. Daardoor worden leerlingen later opgehaald en zitten ze langer in de taxi. "Verwaarlozing" van toch al kwetsbare kinderen noemde Vlaming dat.
Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg gaan proberen het probleem op te lossen door het leerlingenvervoer voortaan samen aan te besteden. De gemeentes willen daarvoor nog wel graag van ouders horen waar ze tegenaan lopen. Zij zijn uitgenodigd om hierover te komen praten tijdens twee bijeenkomsten eind deze maand in het stadhuis in Amersfoort.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.