Gratis busvervoer moet kinderen en ouderen met een krappe beurs op weg helpen

© Provincie Utrecht
Amersfoort/Leusden - De provincie Utrecht wil het voor verschillende doelgroepen makkelijker maken om voor de bus te kiezen. Zo reizen kinderen tot en met 11 jaar tijdens deze zomervakantie gratis met bussen van Syntus Utrecht. Ouderen met een krappe beurs kunnen in aanmerking komen voor een gratis abonnement.
In een persbericht meldt de provincie dat het iedereen de mogelijkheid wil bieden om zich vrij te bewegen en sociale contacten te onderhouden. Daarom is vorig jaar gestart met de proef 'Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs'. Deze proef stopt op 9 december van dit jaar.
inwoners van de provincie Utrecht die 66 jaar of ouder zijn en die een inkomen hebben van minder dan 21.000 euro kunnen nu een nieuw aanvraag doen. Dat kan tot 1 september. Met het gratis abonnement kan kosteloos gebruik gemaakt worden van de bus of tram na 9 uur 's morgens.

Belofte

De provincie Utrecht lost met de proef een belofte in uit het coalitieakkoord van 2019. De partijen spraken daarin af dat ze zouden gaan experimenteren met gratis regionaal openbaar vervoer. De provincie stelde voor de proef 1,3 miljoen euro ter beschikking.
Ruim 12.000 ouderen in de regio voldoen aan de criteria. De provincie heeft voor de helft daarvan een abonnement klaarliggen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws via nieuws@nieuwsplein33.nl.